Logo
Catalan Español Facebook Ir Atras
OSTEOPATIA
Andrew Taylor Still ( 1828-1917), llicenciat en medicina per l'estat de Missouri, és considerat el pare de l'osteopatia. La seva dedicació professional era la pràctica mèdica tradicional fins que l'any 1864 va viure un tràgic esdeveniment: la mort de la seva dona i dels seus 2 fills per meningitis. Aquest fet el va fer reflexionar sobre l'eficàcia dels fàrmacs en la curació de les malalties i en l'efecte tòxic que podien tenir sobre el cos humà.
Va començar a practicar l'aplicació del que ell anomenava les "forces naturals" del propi organisme en el procès de curació. Fou així com va aconseguir cimentar la seva filosofia particular basada en quatre principis:
Així doncs, l'objectiu de l'osteopatia és ajudar al pacient a restablir aquest equilibri intern que li comporti un bon estat de salut general. Per aconseguir-ho, Still utilitzava les manipulacions òssies vertebrals manuals i d'aquí li va sorgir el nom d'osteopatia: "osteon" que vol dir òs i "pathos" que significa sufriment.
Actualment, l'osteopatia no es basa únicament en l'aplicació de manipulacions òssies directes sino que l'osteòpata té al seu avast un ampli conjunt de tècniques, únicament manuals, que l'ajuden a treballar sobre estructures tan diverses com el crani o l'aparell digestiu. Aquesta visió holística li permet treballar amb pacients de qualsevol edat, des de nadons fins a persones de la 3ª edat.
Algunes de les indicacions de la teràpia osteopàtica són, entre altres: trastorns múscul-esquel.lètics ( tendinopaties, lumbàlgies, cervicàlgies..), trastorns digestius ( restrenyiment, males digestions..) i altres com la cefalea (mal de cap), dolors de regla, vertigen, efectes secundaris durant l'embaràs..
Tal i com deia Still: "qualsevol pot trobar la malatia, el difícil és trobar la salut".
CRISTINA CATALÁN SAYAS - Fisioterapeuta col.4066, Osteopata D.O. - C/ Ripoll, 7 (Can Duran) – Palau-Solità i Plegamans (Barcelona)